Als school vinden we de leerlingenraad belangrijk. Wij weten zo wat er speelt bij de leerlingen en wat zij belangrijk vinden. Ook de kinderen voelen zich gehoord, betrokken en krijgen een stem. Daarnaast wordt op deze manier het actief burgerschap bevordert. Aan de leden van de leerlingenraad dus de taak om met hun klasgenoten in gesprek te blijven. Wat willen de kinderen veranderen of wat willen ze inbrengen?
Door een leerlingenraad wordt de betrokkenheid van leerlingen in de school vergroot en voelen leerlingen zich meer gehoord. Daarnaast leren kinderen een mening vormen, nadenken over groter belang en het hebben van verantwoordelijkheid. Hiermee levert het een belangrijke bijdrage aan de burgerschapsvorming.
De leerlingenraad bestaat, op onze school, uit een groep gekozen kinderen. Vanaf groep 5 kunnen de kinderen zich verkiesbaar stellen. Samen met een vakdocent SEL en ajunct-directeur houden zij elke drie maanden een vergadering. Hier worden ideeën van kinderen besproken over bijvoorbeeld het schoolplein, nieuwe methodes, aanschaf materiaal/ boeken, vieringen.
Khloe groep 7/6 Denn groep 7a Odilia groep 7b Alia groep 8